onsdag 20 januari 2010

Xel-Ha

Igår bestämde vi oss för att besöka en av parkerna här. Det finns framförallt två parker som är gigantiska och som har väldigt mycket aktiviteter.

Den ena heter Xcaret http://www.xcaret.com/, och är lite blandad. Man kan både syssla med vattenaktiviteter och titta på lite vanliga djur och så. Självklart kan man simma med delfiner om man vill (här kan man verkligen göra det överallt) och man kan simma med stora stingrockor och lite annat.

Den parken vi valde att åka till, Xel-Ha http://www.xel-ha.com/ är mer fokuserad på vattenaktiviteter, mycket snorkling, delfinsim, snuba (en enklare variant av scuba)osv. Båda parkerna är dyra att gå in på, iaf när man är fyra personer i familjen. För oss blev inträdet ca 2400 kr men då var det sk. all-inclusive. Man fick äta och dricka gratis på alla restaurangerna, man fick handdukar, snorklingsutrustning, cykel (om man vill), värdeskåp och en del annat. Däremot var inte snuba, sea-trek, delfinsim och simma med sjökor inräknat och det var dyrt att göra så det hoppade vi.

Det första vi ville testa var att åka på ett gummidäck nerför en flod. Vi blev ekiperade med flytväst och fick lämna in våra skor och vi förberedde oss på ett riktigt äventyr... vi gled fram på en flod omgiven av mangroveträd och väntade med spänning på stupen och forsen... som aldrig kom. Det värsta var att för att man skulle komma framåt fick man själv paddla med sina händer och det var jobbigt. Alla började bli mer och mer trötta, och den där forsränningen som vi hade räknat med kändes verkligen hur lång som helst. Ja, vi trodde verkligen att vi aldrig skulle komma fram :) Herregud! Med andra ord... en flopp! Jag tror att det tog ca en timme att komma ner och då var man lite mör :)

Efter det ägnade vi oss åt snorkling, promenera runt, titta på papegojor, tukaner och leguaner... och att äta :) Det fanns fyra restauranger. Vi åt på alla! Vi rullade bokstavligen fram till slut :) Åt, och åt... och så en och annan öl... och ett par Piña Colada... :D Så pengamässigt tjänade vi nog in bara på maten... snorklingen var jättefin, med massor av fiskar, även ett par riktigt stora bjässar och många olika arter. Parken är verkligen otroligt fin och välorganiserad, med små stränder, hängmattor och andra viloställen. Den är stor och det är mycket att promenera, men också mycket att se. Det jag dock blev mest besviken över var att det inte gick att snorkla i cenotes som jag hade trott, utan man fick bara titta på dem, men, men... som sagt, parken är verkligen jättefin och man roar sig lätt en hel dag :)

Alla fina bilder och collage får jag tacka min man för :)

Inga kommentarer: