söndag 17 januari 2010

Vad är det för väder?

Det karibiska vintervädret har vi fått lära oss är väldigt oberäkneligt... första dagarna här i Mexico frös vi, speciellt på kvällarna och nätterna... brr... sen kom vi på att man kunde få en extra filt på natten och då kändes det genast bättre :)

Sen har det verkligen varit klarblå himmel och sol ena stunden, molnigtoch grått nästa, varmt och skönt nästa och så helt plötsligt en regnskur. Nu är vi härdade svenskar (okej då, en italienare också) och lärde oss ganska snabbt att anpassa oss efter detta om vi skulle få en bra semester :) Och det har funkat bra som tur är :)

När vi åkte till Cancun t.ex så var det mulet på morronen och vi bestämde oss för citylife... när vi kom dit strålade solen och det var jättevarmt. Påsen med våra koftor kom absolut inte till nytta, men däremot bikinin... som tur var hade vi garderat oss med båda alternativen :)

Eller som igår t.ex... Vi vaknade till klarblå himmel och strålande sol och bestämde oss genast för att åka till åkte till Akumal (webcamstranden). När vi kom dit hade vi jätteskönt och stekte järnet... och så plötsligt mulnade det på och solen försvann! Som tur var var det varmt ändå så vi hade det skönt trots allt och passade på att äta vår matsäck... och så efter ca 1 1/2 timme kom solen tillbaka igen och så var det så flera timmar till klockan fyra ung... sen pang, ett kolsvart moln kom över oss som ett brev på posten och det började regna! Så det vara bara att packa ihop och springa hela vägen till collectivon, som vi fick hoppa på och sen sitta alldeles dyngsura på :)

Samma dag, men inte samma väder...

Tydligen har nu vädret varit väldigt ovanligt ostadigt enligt dem man pratar med så det är svårt att säga om det är normalt för perioden... men frågan "vad är det för väder" kommer upp några ggr :)



Trots väderturbulensen har vi det ändå så suveränt härligt här och vi trivs verkligen bra. Vi håller redan på att planera för att åka hit igen, men kanske mer åt våren, typ mars-april, för då ska det tydligen vara väldigt varmt och skönt. Ja, Mexico är verkligen ett resmål som passar familjen Bava som handen i handsken och fortfarande har vi mycket att upptäcka :)

2 kommentarer:

Susanne sa...

Hej på er fam.Bava!
Nu har vi kommit tillbaka från våran Finlandsresa med jobbet o får jobba lite igen.Vi har haft det jättebra,men visst hade jag hellre bytt ut den mot erat härliga äventyr.
Även om vädret inte är det bästa hela tiden så har ni ju fått uppleva så mycket...Ni hittar ju verkligen på en massa.Jag blir så sugen att åka dit.Vilket paradis!
Kram Susanne

SarahB sa...

Susanne: Trevligt med Finlandsresa :)
Nej, vädret är faktiskt bara en bisak, allt är ju vad man gör det till :) Och som sagt, vi har det så underbart här och det finns verkligen hur mycket som helst att göra här, det är bara tiden och plånboken som sätter stopp. Och jag säger bara: ÅK! :)