torsdag 21 januari 2010

Xca-Cel

Underbart vatten i Xca-Cel
Åter igen... alla dessa konstiga namn, som börjar på X och och är uppdelade i två delar... Xpu-Ha, Xel-Ha, Xcaret, Xca-Cel.... :) När vi ska ta collectivon och säga vart vi ska så snurrar man lätt ihop det... men som tur är är alla mexikanare så otroligt hjälpsamma och det löser sig alltid :) Jag kan inte med ord prisa mexikanarna... de är alltid så otroligt tillmötesgående, hjälpsamma och vänliga och vi har bara haft ett fantastiskt bra bemötande under hela resans gång.
Igår åkte vi iaf till Xca-Cel tillsammans med ett gäng italienarna som också bor är på hotellet. Xca-Cel är ett naturresarvat där sköldpaddorna lägger ägg i sanden och sen föds där. Detta händer på natten så för oss var det svårt att se det förloppet förstås, men vi fick (som vanligt) njuta av en fantastisk strand och vacker natur... man kände sig nästan som Robinson Crusoe när man strövade fram på den gigantiska vita stranden, det fanns andra människor där, men det är så stort så man märker inte så mycket av dem. Vi gick även in i skogen och snorklade i en cenotes, som alltså är en grotta i berget med alldeles kristallklart sötvatten, med en massa fiskar och ett riktigt häftigt natursceneri.
I havet var det jättestora vågor när vi badade så snorkling vara bara att glömma, men vi ficj ett rejält gympass bland vågorna :)
Lite bilder:
Jag och Danne i vågorna

Jag i cenotes bland alla fiskar








Inga kommentarer: