måndag 11 januari 2010

Akumal

Idag fick vi en riktigt härlig dag med massor av snorkling. Vi fick tipset av en servitris på en bar vi var på härom kvällen att vi skulle åka till Akumal om vi ville få bra snorkling, och även se sköldpaddor. Sagt och gjort!
Vi tog en taxi, igår, (orkade inte skriva klart inlägget i går kväll)... och åkte de fyra milen till Akumal. Först åkte vi till en speciell lagun som är arrangerad bara för att kunna snorkla på ett bekvämt sätt. Det är en massa små laguner, som ligger inbäddade mellan stenavsatser, man klättrar ner bekvämt på en stege, och sen är det bara att njuta av alla dessa vackra, färgglada fiskar :) Man fick inte använda solcreme utan var tvungen att köpa en speciell variant där i spf
40, om man ville skydda sig, och det ville jag förstås ;)
Fina fiskar och Danilo "in action"
Efter att vi hade snorklat i lagunen åkte vi vidare till en strand som också ligger i Akumal. En riktig paradisstrand :) Kritvit sand, kristallklart vatten, massor med palmer, och....

Sköldpaddor! Jättestora, som gick runt på botten och betade gräs :)

Otroligt häftigt att se dem:) I storlek var de ung. mellan en halvmeter-1 meter i omkrets. Så fina! Men man fick inte röra dem utan bara studera dem uppifrån ytan. Riktigt häftigt :)

Vi njöt där i Akumal. Nästa gång vi är där ska jag ta med mobilen och skicka ett SMS så kan ni gå in och kolla på webcamen (länken här på bloggen).

Idag ska vi vara här i Playa del Carmen och bada på Coco Beach... på återhörande :)







3 kommentarer:

Susanne sa...

Vilket underbart ställe och vilka härliga utflykter!
Är det bättre än Thailand?
Nu blir det till att börja spara....
Kram Susanne

SarahB sa...

Susanne: Det är väldigt vackert här och mycket att se :) Jag har svårt att välja mellan Thailand och Mexico... Thailand är dock varmare under den här perioden. Här har vi haft ganska kyligt på kvällar och nätter, och lite mulet vissa dagar... Men vi har det jättebra och trivs superbra här :)

Don Smisco sa...

Fina och väluppfostrade ungdomar som går där och stödjer sin gamla mamma så att hon kan ta sig fram i sanden!!