torsdag 14 januari 2010

Cancun och glömda påsar...









Vilken dag vi fick igår :D
Som sagt var det mulet igår morse så vi bestämde oss för att åka till den stora grannstaden Cancun som ligger ca 6 mil härifrån. Som vanligt tog vi collectivon. Det är helt fantastiskt hur bra kommunikationerna fungerar här :) För att ta en collectivo (minibussar) är det bara att gå till nästa kvarter så står de där på rad, till Cancun finns det bussar varje kvart dygnet runt! För oss fyra kostade det 200 pesos, ca 120 kr, enkel resa. Vi packade så klart med både bikini och koftor eftersom vi inte visste hur vädret skulle arta sig.... :)
Väl framme i Cancun åkte vi vidare till "La zona hotelera" som det heter... det är det man ser på flybilden uppe i hörnet. Området består av gigantiska hotellkomplex som ligger längs med den helt fantastiska stranden och är väldigt häftig att se. När vi kom dit så strålande solen från himlen så efter att ha titta runt en liten stund så gick vi ner på stranden... som var heeelt gigantisk och vit! Vattnet var djupt turkost, ja, helt spektakulärt, och vågorna slog mot stranden.

Efter att ha njutit några timmar på stranden gick vi på sightseeing i själva stan. Man kan förstå varför Cancun kallas för Mexicos Miami...
När vi hade gått lite där så fick vi tipset om att åka vidare till ett jättestort "shoppingmall" som hette La Isla www.laislacancun.com... sagt och gjort, vi hoppade på en buss och åkte vidare för lite shopping. Glada i
hågen hoppade vi av bussen vid La Isla och sprang över vägen... och upptäcker att vi har glömt vår väska med alla koftor på bussen!! Våra enda koftor! Dessutom var det en kofta som Danilo bara älskar, och min jeansjacka som Melanie hade lånat. Vi rusade tillbaka och snackade med de som stod där vid bussen och pratade i sina walkie-talkies, och de sa att vi skulle vänta, för troligtvis skulle bussen komma igen :) Det kom en massa bussar hela tiden och vi mindes inte riktigt hur den såg ut, men som tur var hade vi filmat bussen så vi gick tillbaka och tittade på filmen :)... Och efter ca 10 minuter kom den, med vår röda påse på instrumentbrädan och en stort leende chaufför :D Puh!
Efter det lilla äventyret gick vi in på La Isla som verkligen var superfint. Vi gick runt där en stund och upptäckte plötsligt att solen började gå ner mot vattnet som låg bakom... och hamnade mitt i ett naturens under :) Det var så vackert att det tog andan ur en...
Bilderna kanske ger en liten känsla av hur fantastiskt det var men det måste nog upplevas på plats för att man verkligen ska känna storheten.... otroligt vackert!
Efter att ha suttit och njutit där en stund styrde vi in på Zara och shoppade till halva priset mot hemma, allt är ung hälften så billigt här så man kan absolut inte säga att det är ett dyrt resmål tycker jag. Efter shoppingturen hade klockan blivit ganska mycket och vi bestämde oss för att åka hem till Playa igen. Vi tog bussen till stationen för att vi därifrån skulle ta en ny buss mot Playa, gjorde ett toalettbesök på Mc Donalds, och gick sen och satte oss lugnt på bussen och väntade på avgång... allt kändes lugnt och vi satte oss till rätta... efter ca 10 min började bussen rulla och ... Danilo skriker till : Zarapåsen! Den är kvar på Mc Donalds!
Panik... i påsen låg hans nya tröja som han var jättenöjd med... och den andra koftan som låg i påsen som vi tidigare hade glömt på den andra bussen...panik... igen :)
Bussen stannade och vi hoppade av... sprang bort till Mc Donalds och letade efter påsen som förstås inte fanns kvar. Skit!
Vi sprang tillbaka till busstationen för efter en smärre analys kom vi på att påsen nog kunde ha legat på bussen iaf !!! Tog åter igen kontakt med walki-talkiekillarna som ringde upp busschauffören som så klart hittade påsen på bussen vi i godan ro hade suttit på... han lovade att lämna in den på bussterminalen och vi fick snopet gå och ta en ny buss och betala nya biljetter...
Danilo var förstås jätteorolig för sin påse, och det var vi andra också, men efter ca en timmes åkande var vi hemma i Playa, och visst fanns påsen där... :D Snacka om tur, eller otur... och snacka om att mexicanarna är ett ärligt och jättevänligt folk.
Vi fick iaf en jättehärlig dag i Cancun, det kan jag lova :)
Idag har vi tagit det lugnt, gått en jättelång promenad på stranden och bara slöat. Just nu sitter jag i hotellträdgården med en Sol... Ikväll blir det grillparty här på hotellet... och jaa, livet leker för The Bavas :)



















































































3 kommentarer:

Karin Berg sa...

jättevackra bilder! Ni ser ut att ha det fantastiskt :)

gaggan sa...

Haha, det är full action med er! Tur att påsarna kom till rätta. Jättefina bilder!
Kram!

SarahB sa...

Karin: Vi har det toppen:)

gaggan: Haha, som vanligt va ;) Det blev lite svettigt i pannan där ett tag, men efteråt skrattade vi gott åt hela röran med påsarna :D
Kram på er med!