lördag 13 december 2008

Snopet

Idag tar vi det lugnt vid poolen/havet. Fördelen när man bor så här är att alla kan göra lite som man vill, vi är två familjer med åtta personer som alla känner för lite olika saker. Daniel är poolkillen, syrran gillar nog båda sakerna medan jag kanske föredrar havet men tycker att det är ok att vara vid poolen lite då och då som idag tex när jag kanske tog liiite för mycket sol igår på White Sand Beach , Eddie är strandkillen utan tvekan, och barnen lite olika dag från dag... med andra ord, idag blir det en slappardag utan dess like då alla får göra precis som de vill :)
För mig blir det nog ett par timmar under parasollet iaf ;)
Igår gick vi väl på vår första nit kan man säga. Eller nit är nog fel uttryck, snarare kanske lite olika tycke och smak mellan oss versus en kille här på hotellet. Vi frågade om tips på en fin strand och han föreslog en strand som heter Pakarang beach. Nice!
Vi gick ut och bokade en tuk-tuk och drog till Pakarang beach... när vi kom fram till något som såg ut som en byggarbetsplats så sa taxichauffören att vi var framme...
"Ska jag hämta er vid White sand beach, eller här...?"
"Öh, här... Vi tittade lite förvirrat på varandra.
Taxichauffören vinkade och sa att han skulle komma tillbaka vid halvfem.
Vi traskade en bit och kom fram till en strand som iofs var fin men totalt öde. Ingen skugga, inga solstolar (jag gillar inte om det är många solstolar och parasoll men lite behövs när man har små barn i sällskapet), det fanns ingen restaurang eller något liknande och vi hade ingen mat med oss, och dessutom var stranden ganska liten. Vi tittade lite frågande på varandra. Vad gör vi nu?
Vi promenerade lite längs stranden men hittade inget bra ställe att vara på, och ja, taxichauffören hade åkt för länge sedan.











Pakarang beach, vackert men lite väl öde

Vi bestämde oss att gå upp igen längs vägen och se hur långt det var till White sand beach och hittade en slags restaurang där vi frågade. Hon pratade inte så bra engelska men hon lyfte luren och plötsligt stog det en minibuss där. En chaufför hoppade ur och öppnade dörrarna och informerade oss om att det kostade 300 bath (ca 65 kr) tor och att det var ca 3 km därifrån.
Vilken tur att vi inte fick för oss att gå hela vägen :D
Kruxet var att vi hade ju bokat upp med den andra taxichauffören att han skulle hämta oss vid Pakarang beach så vi fick bestämma med den här taxichauffören att han skulle köra oss till White sand beach och sen hämta oss vid ca kvart över fyra, så den andra taxichauffören kunde hämta oss vid halvfem vid Pakarang beach :)
Här funkar det nämligen så att man bokar upp både lämning och hämtning vilket är oerhört bekvämt, sen betalar man allt när de har lämnat oss vid hotellet. Visst, det är lätt att blåsa någon, tex vår första taxichaufför, men det gör man bara inte. Det är helt enkelt ett förtroende man inte bryter.












Jag och syrran på WSB


Matdags på stranden
Nåväl, vi fick en härlig dag till slut på fantastiska White Sand Beach, den första taxin kom och hämtade oss och körde oss till Pkarang Beach, där vår andra taxichaufför stod och väntade på oss. Han bara garvade när vi sa att vi fick ta en taxi till WSB...
Och vid halvfem på Pakarang beach hade tidvattnet gjort att det bara var en massa stenar kvar, knappt inget vatten. Skumt. Kanske var det därför vår taxichaufför undrade om vi ville bli hämtade på WSB istället... hihi.
I morron blir det James Bond Island, Monkey temple, kanottur och lite annat kul. Återkommer med rapport. Idag blir det liggläge vid poolen.

5 kommentarer:

Snygg-Peter, stans läckraste bak...verk! sa...

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er, här är det också bra även om vita stränder och azurblått hav känns lite avlägset.

Hälsa Eddie att fiskarna är matade och uppdateringen till Kvantum för v. 51-52 är klar.

Peter

SarahB sa...

Snygg-Peter:

Eddie tackar och bockar :)
vi tänker på er ;)

Anonym sa...

Så det kan gå. Roligt att läsa om era äventyr!

SarahB sa...

Angelica: Precis :) Tur att taxiresorna här inte är så dyra :)

KB sa...

njut nu innan ni åker hem för här är det bara trist blä väder:-)